Ons Team

Josh Bowman

Chiropractor

Dr. Josh Bowman is geboren en opgegroeid in Ohio, USA. Na het afronden van zijn studie in psychologie en Biochemie in 2005 aan Eastern Michigan Universiteit, Ypsilanti, Michigan USA. Is hij gestart aan zijn opleiding als chiropractor aan “Life University College of Chiropractic” in Marietta, Georgia USA, de erkende leider in chiropractische zorg onderwijs. Direct na het behalen van zijn diploma in 2009 is Dr Josh Bowman naar Nederland verhuisd om hier aan de slag te gaan als chiropractor. Van 2009 tot 2012 heeft Dr. Josh Bowman gewerkt in “Rugcentrum Barendrecht”. Vanaf januari 2013 heeft Dr. Josh Bowman de praktijk overgenomen en het “Bowman Chiropractie” genoemd.

Vanessa Moorcroft

Chiropractor

Vanessa was in haar thuisland, Zuid-Afrika, een bachelors in wetenschap aan het studeren, toen zij voor het eerst in aanraking kwam met een chiropractor. Zij had zelf jarenlange klachten van migraine en hoofdpijn. Zij had zo veel baat bij de behandeling dat zij besloot om zelf chiropractie te gaan studeren. Door op een natuurlijke wijze van haar klachten af te komen was voor haar zo’n opluchting dat zij dat wilde gebruiken om andere mensen ook te helpen. Hiervoor is zij dan ook in 2013 met een Mastersgraad in chiropractie, aan de universiteit van Johannesburg afgestudeerd.Door haar liefde voor de natuur, rondreizen en verkennen, heeft zij samen met haar partner besloten te verhuizen naar Nederland. Zij zag het als een fantastische kans voor de verdere uitbreiding van haar kennis en technieken als chiropractor.

Vanessa behandelt patiënten van alle leeftijden en heeft verder een passie voor de behandeling van baby’s en kinderen. Zij is een liefhebber van diverse soorten dans en maakt in haar vrije tijd ook heel graag wandelingen in de natuur en geniet zij van vegetarisch koken.

Vinicius Girotto

Chiropractor

Vinicius is geboren en getogen in Brazilië en emigreerde in februari 2018 met zijn vrouw naar Nederland. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in buitenactiviteiten, gezondheid, welzijn en sport, waaronder met name voetbal, hardlopen, taekwondo en momenteel fietsen.

Op de leeftijd van 19, werd hij toegelaten in het College van Chiropractie aan de Feevale Universiteit – in de stad Novo Hamburgo, Brazilië, gedurende een 5-jarige opleiding. Later begon hij ook aan de universiteit te werken. Dit was de eerste universiteit die de chiropractische opleiding in het land organiseerde in samenwerking met een Amerikaanse chiropractische universiteit sinds 2000. Tijdens zijn chiropractische training nam hij deel aan verschillende cursussen met verschillende technieken die gericht zijn op het verbeteren van de bewegingen en functionaliteit van het lichaam.

Na zijn afstuderen in 2014 werkte hij in zijn eigen privékliniek, evenals in het openbare gezondheidsstelsel in Brazilië. Voor voetbalteams en tijdens hardloopwedstrijden verzorgde Vinicius de chiropractische behandelingen. Vinicius behandelt dan ook verschillende klachten voor jong en oud.

Buiten de kliniek zijn zijn belangrijkste hobby’s fietsen, nieuwe steden leren kennen en ontdekken, tijd doorbrengen met familie en vrienden, muziek en gastronomie.

Naast Portugees spreekt Vinicius vloeiend Engels en goed Nederlands.

Leonardo Guttler

Chiropractor

Leonardo komt ook uit Brazilië. In februari 2018 is Leonardo naar Nederland geëmigreerd met zijn partner voor een nieuwe levensfase. Leonardo is in 2005 afgestudeerd aan de Universidade Anhembi Morumbi- Sao Paolo, Brazilië en Master Chiropractie aan de Madrid College Of Chiropractic – Spanje (2017-2018). Hij studeerde verschillende technieken zoals Thompson, Diversified, Applied Kinesiology in Brazilië, de Verenigde Staten en Europa. Leonardo blijft altijd op de hoogte van nieuwe cursussen.Naast een opleiding in Chiropractie heeft ook de opleiding acupunctuur succes vol afgerond. Toegewijd aan zijn werk, zoekt hij altijd naar het beste voor zijn patiënten. Leonardo spreekt Portugees, goed Spaans, Engels en Nederlands ”

In ons internationale gezelschap van chiropractoren zit Leonardo. Ook Leonardo komt uit Brazilië, en is in februari 2018 samen met zijn partner naar Nederland geëmigreerd om hier een nieuwe uitdaging aan te gaan. Leonardo  is afgestudeerd aan de Universidade Anhembi Morumbi- Sao Paolo, Brazilië en Master Chiropractie aan de Madrid College Of Chiropractic  in Spanje (2017-2018).

Leonardo blijft graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en cursussen en heeft naast de opleiding chiropractie,  de opleiding acupunctuur succesvol afgerond. Toegewijd aan zijn werk, zoekt hij altijd naar het beste voor zijn patiënten. Leonardo spreekt Portugees, goed Spaans, Engels en zijn Nederlands wordt met de dag beter.

Lydia Venix

Massage Therapeut

Lydia is Massagetherapeut. De mogelijkheden worden per klant zorgvuldig afgewogen waarbij de klassieke en energetische massages het uitgangspunt kunnen zijn om een oorzaak van een klacht therapeutisch aan te pakken. Zij beheerst tevens Lymfedrainage methode Vodder waarbij klachten m.b.t. vochtophopingen zoals bijvoorbeeld bij lipoedeem aanvullend behandeld kunnen worden. Lydia is tevens Levenscoach wat voor de klanten de mogelijkheid biedt om samen met haar een coachtraject in te gaan om een probleem uit te diepen en op te lossen. Er zijn hiervoor diverse technieken. Op de website www.lydiasmindyourbody.nl kunt u meer informatie vinden. Ze is als natuurgeneeskundige therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging FAGT waardoor het mogelijk is om de behandeling via de ziektekostenverzekering vergoed te krijgen, mits u daar voor verzekerd bent. Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken bent u uiteraard van harte welkom.

Ellen Bosman | Hilde Bowman | Lisette Mol | Elly Stolk

assistentes

V.l.n.r. Ellen, Hilde, Lisette en Elly. Zij zijn de assistentes bij Bowman Chiropractie.

U kunt bij hen terecht voor al u vragen omtrent afspraken, chiropractie en verzekeringen.

Wij helpen u graag.