Informatie

Make room for Freekeh!! Nu we net gewend zijn quinoa te gebruiken in de keuken komt het volgende superfood om de hoek. Freekeh! Lees hier meer over Freekeh.

Eet gewoonte onder controle. Veel mensen eten ongemerkt te veel zetmeel of koolhydraten tijdens de maaltijd. Klik hier voor een voorbeeld van een goed gevuld bord.

Goed begin van de dag!

Lees hier onze tips over een goede start van je dag. In de ochtend sporten is niet alleen goed voor lichaam en geest maar geeft ook je stofwisseling een kick-start welke de gehele dag een postief effect heeft.

Goede voornemens

64% van de Nederlanders heeft gezonde goede voornemens, slechts een derde houdt deze echter vol.
64 procent wil wel per 1 januari aan de slag met goede voornemens ten aanzien van sport en voeding. Het goede voornemen is er, al laat de volharding nog wel eens afweten: slechts 32 procent van de ondervraagden houdt de gezonde goede voornemens vol. Dit blijkt uit onderzoek van Herbalife.
Klik hier om het gehele artikel en tips te lezen.

Chiropractie bespaart geld!

Miron Stando, Dokter van Oakland University, heeft een studie gewijd aan het vergelijken van patienten van een chiropractor en een medische arts. Hij gebruikte gegevens van verzekeringsclaims. Het bestand bestond uit 395.641 patiënten. Na het bestuderen van de claims was het duidelijk kenbaar dat de patiënten die chiropractie hebben gehad, met en zonder overige medische hulp, de laagste kosten met zich meebrachten. Om precies te zijn, lagen de kosten van patiënten die niet onder behandeling zijn geweest van een chiropractor 30% hoger. Dit verschil komt voort uit het feit dat patiënten die wel onder behandeling zijn geweest van een chiropractor, niet zoveel ziekenhuisopnames en poliklinische behandelingen hoefden te ondergaan. Het laat ook zien dat bij chiropractie de behoefte voor andere vormen van medische hulp afneemt.

Chiropraxie effectiever bij nekpijn dan medicatie

BAARN – Wervelmanipulatie en oefeningen kunnen beter helpen tegen nekpijn dan medicatie. Dit schrijven onderzoekers in de Annals of Internal Medicine.
Nekpijn is een veelvoorkomend probleem. Volgens de onderzoekers hebben drie op de vier mensen er wel een keer last van.

De gebruikelijke behandeling bestaat uit medicatie, zoals ontstekkingsremmers en pijnstillers en oefeningen. Als dit niet werkt, gaan patiënten op zoek naar alternatieven, zoals wervelmanipulatie.

Deze behandelmethode was nog niet eerder vergeleken met de werking van medicijnen of oefeningen.

Drie typen behandelingen
Gedurende twaalf weken werden 272 mensen met nekpijn gevolgd. Ze werden in drie groepen verdeeld.

De eerste groep kreeg wervelmanipulatie door een chiropractor, de tweede kreeg medicatie voorgeschreven door een arts en de laatste groep volgde twee sessies bij een therapeut die instructies gaf voor oefeningen die de patiënten thuis moesten doen. Voor, tijdens en na de behandeling rapporteerden ze de ernst van hun klachten.

Persoonlijke voorkeur
Wervelmanipulatie bleek aan het eind van de behandeling en een jaar later de pijn beter te verlichten dan medicijnen. Degenen die thuis oefeningen deden boekten soortgelijke resultaten. De mensen die wervelmanipulatie ondergingen, waren het meest tevreden over hun behandeling.

Volgens de onderzoekers wordt hun tevredenheid wellicht veroorzaakt door het frequente contact met een therapeut. Persoonlijke voorkeuren geven mogelijk doorslag bij het vinden van de beste behandeling tegen nekpijn.

Bron. Nu.nl

Handige link om te zien of ook u vergoed bent voor chiropractie

Chiropractievergoeding.nl informeert u over de vergoedingsregelingen en voorwaarden voor behandeling door een chiropractor. Deze website is een initiatief van Cheiros.

Bowman chiropractie in het nieuws.

Zondag 6 oktober 2013 gaf Josh Bowman een bootcamp. Georganiseerd door de Energie ladies. Klik hier voor het artikel in het weekblad “Het Zuiden”.

 

Op zoek naar een chiropractor bij u in de buurt? Kijk dan op www.chiropractor-info.com