Simpele tips om af te vallen

Er zijn veel dagelijkse dingen die je kunt verruilen voor een gezondere versie. Hiermee kan je gewicht verliezen maar helpen je ook naar een gezondere lijfstyle.

Verruil de tv voor een boek.
Te vaak hangen we voor de tv, pak een boek. Je ontspant hierdoor beter, waardoor je vaak beter slaapt. Slaap tekort kan leiden tot gewicht toename. Link naar artikel over je eet meer als je laat naar bed gaat

Laat de auto staan voor de fiets.
Zelfs in ons kleine landje pakken wij voor alles de auto. Laat de auto staan en pak de fiets. Scheelt ook nog in de portemonnee.

Parkeer verder weg dan naast de deur.
Indien je toch de auto moet pakken. Parkeer deze dan eens wat verder weg. Ga niet eerst 5 rondjes rijden voor het plekje naast de ingang, maar loop die 100 meter.

Loop verder dan kort rennen.
Ben je een (startende) hardlopen, dan kunnen de afstanden nog weleens tegen vallen. Kan je niet meer verder rennen, stop dan niet direct maar blijf in een stevig tempo door wandelen.

Sport samen in plaats van alleen.
Zoek een sportmaatje, als je een sportdate hebt met je vriend(in) ben je minder snel geneigd om niet te gaan! Motiveer elkaar!

Plank in plaats van crunches.
Deze heb je vast al vaker gehoord. Laat de crunches voor wat ze zijn, vaak worden deze in een verkeerde houding gedaan wat weer leidt tot nek en rugklachten. Plank voor 1 minuut (hou vol!) dit werkt je gehele torso!

Pull ups in plaats van bicep curls.
Laat je niet intimideren door onbekende apparaten in de sportschool! Ga voor een een pull up, hier mee gebruik je meer spieren en het ziet er ook nog eens indrukwekkend uit! (Ik kan er 3!)

Vraag om hulp dan dat je maar iets doet.
Indien je een oefening niet goed uitvoert kan dit niet het gewenste resultaat op leveren maar ook blessures veroorzaken. Vraag in de sportschool om hulp van de trainers of huur een personal trainer in voor advies op maat!

Vragen en niet vermijden.
Soms kom je apparaten tegen in de sportschool die er uitzien alsof ze elk moment kunnen opstijgen. Loop er dan niet met een boog omheen maar vraag om hulp aan de trainers of aan je medesporters. Kijk wel even voordat je iemand midden in zijn set onderbreekt, wacht netjes tot  zij hun set hebben afgerond.

Neem de trap in plaats van lift of roltrap.
Deze tip is zeker niet nieuw. Maar toch pakken we snel de lift of roltrap. Kies hier de trap en verbrand die extra calorieën!

Avocado in plaats van boter.
Smeer een avocado uit op een cracker, snufje zout en een plakje tomaat. Een heerlijke lunch of tussendoortje.

Eten in plaats van maaltijden overslaan.
Sla geen maaltijden over, veel mensen die gewicht willen verliezen slaan wel eens ontbijt of lunch over. Doe dit niet. Je lichaam heeft energie nodig en als je een maaltijd overslaat ben je sneller geneigd om meer tussendoor te snoepen of extra op te scheppen tijdens het diner.

Schep 1x op en geen overvolle porties.
Klik hier om te zien hoe je bord er uit moet zien. Er moet altijd een goede verhouding zijn tussen eiwitten, groenten en koolhydraten.

Eet aan tafel in plaats van voor de tv.
Eten voor de tv kan leiden dat je ongemerkt meer eet. Neem de tijd voor je maaltijd, ga met het gezin of je partner aan tafel zitten. Dit is niet alleen gezelliger maar geeft ook de kans om je dag te bespreken en een familie moment te creëren. Bij ons thuis vroeger was eten voor de tv taboe, iedereen zat gezellig aan tafel en verhalen van de dag werden gedeeld. Het was altijd het moment dat iedereen bij elkaar kwam en even rustig ging zitten.

Zwarte koffie in plaats van café au lait.
Dat je s’ochtends je cafeïne nodig hebt voordat je aan de dag begint begrijp ik. Maar breng je koffie niet op smaak met melk (poeder) en suiker. Leer om je koffie zonder suiker en melk te drinken. Kan je dit echt niet (net als ik) voeg dan ongezoete amandelmelk toe en stevia.

Drink water in plaats van frisdranken en vruchtensappen.
Water drinken in ontzettend belangrijk. Wist je dat uitdroging tot gewicht toename kan leiden. Zie hier het artikel. Gooi alle gesuikerde dranken de deur uit. Beperk het drinken van vruchtensappen ook tot maximaal 1 glas per dag. Hier zitten vaak ongemerkt toegevoegde suikers in.

Snack op popcorn in plaats van chips.
Ja echt.. snacken mag af en toe. Snack dan wel licht! Gezouten popcorn in plaats van chips.

Eet uit een schaaltje in plaats van uit de zak.
Haal alles wat je eet uit de verpakking en doe je portie in een schaaltje of op een bord. LEG DE VERPAKKING WEG. De kans is namelijk heel groot dat als je direct uit de verpakking eet je meer eet!

Schakel social media uit!
Ja echt, al is het nog zo leuk om je eten, workout en andere selfies te delen. Schakel ze soms een avond uit!! Wij zijn zo bezig met alles wat er om ons heen gebeurt dat wij elkaar vergeten. Geniet van elkaar en praat face to face met elkaar!