Onze filosofie

De definitie van gezondheid volgens de World Health Organization. “A state of complete physical, mental and social wellbeing, not merely the absence of disease.”Vertaald naar het Nederlands: “Een staat van complete fysieke, mentale en sociale welzijn, niet alleen het ontbreken van ziekten.

Deze definitie vormt de fundering van onze holistische aanpak.

Tegenwoordig wordt onze gezondheid beoordeeld door medici die onze symptomen verzamelen en samenvoegen voor het stellen van een diagnose of het geven van een naam. Op basis van deze gestelde diagnose worden wij in bepaalde vakjes en trajecten gestopt. De focus wordt gelegd op het verlichten van de symptomen i.p.v. het aanpakken van de oorzaak. Reactief vs. proactief.

De filosofie van Bowman Chiropractie: Wij kijken naar het individueel als geheel, wij begrijpen en respecteren het zelfherstellende vermogen van het lichaam en wij willen dit vermogen stimuleren.

Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestuurd door het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, en alle zenuwen). Dit systeem is vergelijkbaar met een supercomputer die altijd in real time functioneert op een feedbackloop. 80% -90% van de prikkels die de hersenen ontvangen zijn afkomstig uit de wervelkolom, nog nauwkeuriger het ruggenmerg.

Nog nauwkeuriger, van die 80-90% van de prikkels is 60% van de prikkels te herleiden naar de atlas (de bovenste nekwervel).

Een slecht functionerende wervelkolom betekend een minder functionerend zenuwstelsel en minder zelfherstellend vermogen van het lichaam.
Het zenuwstelsel en wervelkolom zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om optimaal te kunnen functioneren is je lichaam volledig afhankelijk van deze twee. Wanneer de wervelkolom niet in topvorm is kan het zenuwstelsel niet goed functioneren, met uiteenlopende gevolgen voor de gezond.

Make yourself accountable for your health. Ask yourself, “are the actions, words, and thoughts that you choose NOW, getting you closer to who and where you want to be?”

We can help you!