Zwangerschap

Chiropractie en zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunt u rug- of bekkenklachten krijgen. U ervaart pijn rond het stuitje, schaambeen of u heeft uitstralende pijn naar de benen als u zit en loopt en na verloop van tijd krijgt u ook pijnklachten als u ligt.

Hormoonveranderingen zijn de oorzaak van uw klachten

Deze klachten ontstaan doordat uw spieren en banden door alle hormoonveranderingen wat meer uitrekken. Uw wervelkolom en bekken zijn minder stabiel. Ook verplaatst het punt van zwaartekracht van het lichaam, waardoor er meer druk komt te staan op de wervelkolom en tussenwervelschijven. Chiropractie kan een uitkomst bieden. Ook wanneer u een dikke buik heeft, kan de chiropractor u goed behandelen, zelfs tot vlak voor de uitgerekende datum. De behandelingen zijn veilig voor de ongeboren baby.

Een chiropractor behandelt:

  • bekkeninstabiliteit;
  • ischias, hernia;
  • rugpijn, heuppijn, liespijn;
  • nekpijn;
  • spierkramp.

Chiropractoren corrigeren de opgetreden afwijkingen aan het bewegingsapparaat waardoor er optimale bewegingsvrijheid van het bekken en wervelkolom wordt gecreëerd. De pijnklachten worden minder. Omdat chiropractie een dusdanig effect heeft op het functioneren van het zenuwstelsel, kan chiropractie ook op andere vlakken uitkomst bieden, bijvoorbeeld bij extreme misselijkheid. Uw zwangerschap is hierdoor minder belastend en uw ongeboren baby kan zich optimaal ontwikkelen.De voordelen van chiropractie voor zwangeren

Chiropractie:

  • bevordert optimale ruimte voor de ontwikkeling van de ongeboren baby door een symmetrische stand van het bekken;
  • vermindert rug, nek- en gewrichtspijn;
  • zorgt voor een grotere kans op een juiste positie van de baby;
  • is een goede voorbereiding op een snelle bevalling;
  • optimaliseert een gezonde zwangerschap.


Speciale behandeltechnieken voor zwangeren

Chiropractoren gebruiken speciale technieken bij zwangere vrouwen. U kunt hierdoor zelfs tot de laatste dag van de zwangerschap worden behandeld. De meeste chiropractische behandeltafels zijn zo in te stellen dat ze geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Daarnaast krijgt u ook oefeningen mee die u thuis kunt doen. De chiropractor kan u bijvoorbeeld begeleiden bij het trainen van de bekkenbodemspieren, zodat u voorkomt dat u last krijgt van zwangerschapsincontinentie. Sommige chiropractoren hebben extra bijscholing gevolgd voor het behandelen van zwangere vrouwen. De specialisaties staan vermeld op de websites van de chiropractoren.

Als u zwanger bent en klachten ervaart, dan kan chiropractie uw zwangerschap verlichten. U kunt zelfs tot vlak voor de uitgerekende datum een behandeling ondergaan. Door chiropractie kan uw ongeboren baby zich optimaal ontwikkelen en bereidt u zich goed voor op een snelle bevalling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *